Kaninhålan

Sådd och nya perenner.

Idag har vi försått luktärt, buskkrasse och ringblommor. Dessa sommarblommor kan man ju också direktså men vi tycker att det fungerar bättre för oss att förså även dessa. Det ger tidigare blomning och plantorna klarar sig bättre med konkurrensen i våra rabatter.

Luktärter som vi har valt att så i år är följande sorter: `Black Knight´, `Ballerina Blue´, `Blue Ripple´, `Blue Velvet´, `Gwendoline´, `Melody Red´, `Robert Uvdale´ och en "mix".

Buskkrasse som vi har valt att så i år är följande sorter: `Carribean Crush´, `Troika Orange´, `Banana Cream´ och `Paso Doble´. 

Igår ägnades dagen åt rabatterna, rensning, plantering av nyköpta perenner (Geranium phaeum `Album´, Geranium `Azure Rush´, Blåsippa) och gödsling.


Gotlandskaniner m.m.

Idag har bygget till våra gotlandskaniner fortsatt, det blir så bra !
I måndags födde vår 5-åriga gotlandskanin Aurora sin kull. Kanske blir det hennes sista, vi får se.
Årets första kullar är snart 6 veckor gamla.

Härligt att vårvärmen kommit så att det går att vara ute utan att frysa. Det uppskattas inte minst av våra katter. Doris är som tokig i alla insekter som vaknat, de flygande är extra roliga. Goda också, mums. 

Backsippan har slagit ut:

Backsippa 

Några tulpaner som blommar nu:

Tulpan

Tulpan

 

 


Gotlandskaniner.

Idag har vi könsbestämt de flesta av kaninungarna och det är bara att konstatera att hitills i år så har det blivit många hanar.
Idag har F. börjat med nybyggen åt våra gotlandskaniner. Det kommer att bli jättebra. Behövs en hel del nybyggen i år då vi behöver flytta kaninerna för att maskiner ska komma åt att gräva nytt avlopp.

 


Gotlandskanin.

Igår flyttade en gotlandskanin från förra årets kullar. Denna gång var det Blåsippas tur att få ett nytt hem hos en ny medlem i föreningen gotlandskaninen. Det är kul att föreningen får nya medlemmar det behövs alltid. Hoppas att även Blåsippa kommer att föra generna vidare i aveln. Vi önskar nya hemmet lycka till !

Idag har en del byggmaterial handlats hem för att F. ska kunna börja bygga åt våra gotlandskaniner i helgen. 

 


Gotlandskaniner.

Igår flyttade en gotlandskanin från förra årets kullar. Denna gång var det en av honornas tur. Svala flyttade till en genbank där hon förhoppningsvis kommer att föra generna vidare. Vi önskar nya hemmet lycka till !
Idag är det ca en vecka kvar tills vi beräknar att nästa kull ska födas.

Påskhelgen har visserligen bjudit på ganska mycket sol men ändå har det varit kallt och stundtals riktigt isande vindar.
Väderleksrapporten lovar varmare väder under kommande vecka så nästa helg hoppas vi kunna börja med nybyggen åt gotlandskaninerna.

  


Fler sådder m.m.

Idag såddes tagetes. 25 st frön av vardera sorten: `Moonlight´och `Pack Moon Gold´.

Igår planterades (i krukor) lökar och rizomer som vi beställt från en nätbutik. 3 st Canna `Wyoming´ en sort jag blev imponerad av då jag såg den i ett engelskt trädgårdsprogram med Monty Don. Den har orange blommor och mörka blad med chokladbrun ton. 7 st gladiolus `Fire Ruffle´ ska enl bild bli eldröda med vågiga kanter. 1 st Lilja `Casa Blanca´ för att komplettera de vi redan har.

 


GLAD PÅSK !

Vi är glada för att vi i höstas bestämde oss för att sätta 500 st lökar av blå krokus. Till hösten blir det 500 st till.

Krokus

Krokus

Och det är inte bara vi som är glada för krokusen:

Krokus

Krokus

 


April.

Idag är det första april. 
Det är full fart ute hos våra gotlandskaniner. Igår flyttade en hane vi födde upp förra sommaren vidare till en annan genbank där han förhoppningsvis ska föra generna vidare till en ny generation gotlandskaniner. Vi önskar nya hemmet lycka till! I mitten på denna månad hoppas vi att det ska födas en ny kull hos oss.
De senaste sådderna verkar ta sig bra. Alla tomatfröer utom ett har grott.
Nu hoppas vi på att vi får lite mer sol och värme snart det saknar vi nu.

 

«april 2015»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Kycklingar.
Midsommar.
Gotlandskaniner, ungar - Foto.
Gotlandskaniner, ungar födda.
Glad Påsk!
Det doftar vår.
Gotlandskaniner, ungar - Foto.
Gotlandskaniner, ungar födda.
Paprikaplantor.
Dags för vårblommor.

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012