Kaninhålan

Hejdå 2014 !

Nu är det årets sista dag och det börjar bli dags att skriva årsrapporten för vår genbanksbesättning med gotlandskaniner.

I år har vi mist några av våra äldre avelsdjur men kan glädja oss över en ny fin generation.
I år har vi haft två förstagångsföderskor (den ena är en egen uppfödn. från förra året) som båda har fått fina ungar. Kombinationen Silver/Luna gav mycket fina ungar, det är Silvers sista kull och vi hoppas på att snart hitta hem till dessa. Kombinationen Svartstarr/Aurora visade sig även i år vara mycket lyckad. Från årets uppfödning kommer en fin unghane (Gullöra) stanna i vår genbank. En fin unghane (Knutas) köptes in i somras från en närbelägen genbank. Ska bli kul att se vad de "nya killarna" kommer att bidra med. Lite extra roligt är det med Knutas eftersom han bla härstammar från vår första avelshane, supermysiga Zulu (snart 8 år gammal) som ännu finns kvar hos oss men är "pensionär". Vi hade tråkigt nog inga gener kvar från honom i vår genbank men nu så... 
Knutas ska till våren få dejta vår egenuppfödda hona Lilja. Avelsplanen för nästa år är nog klar redan men ändringar kan ju alltid komma längre fram.

Nu under vintern är det tid för att tänka över hur trädgården ska ändras och utvecklas. Vill ändra en av rabatterna så att den får mer struktur på vintern och inte bara ser platt, vissen och trist ut. Funderar därför på om det ska planteras ett träd och några spireabuskar att formklippa till klot istället för den blandning av perenner och sommarblommor där brukar vara. Vad gäller träd så "lockar" ett vackert bergkörsbärsträd (Prunus Sargentii) särskilt mycket. Vi får se till våren vad som blir av planerna. Årets sådder är vi nöjda med. Minipenséerna blev särskilt lyckade i år, fina plantor med blommor i massor som höll sig fina en bra bit in på sommaren i sina lådor och krukor. Chiliplantorna gav stor fin skörd. Till luktärtorna tillverkade F. ett stort fint stöd och de gav oss många fina blommor som också hamnade i buketter inomhus. Har under mellandagarna tittat i en sommarlök/knöl katalog och funderat på vad som ska beställas. Kannor ska det i alla fall bli, sorten `Wyoming´ det är redan bestämt för den har jag bett dem att ta in i sitt sortiment åt oss vilket de gjorde och glad blev jag . Sedan blir det kanske några liljor också.

Roligast under 2014 har naturligtvis varit att vi köpt en till katt. Den vackra Dora som vi kallar Doris föddes 17:e mars och flyttade från sin uppfödare till oss sista helgen i juni. Det är en charmig, glad, busig, självständig och gosig katt. Hon har vuxit snabbt och väger nu ca 4,15 kg. Honorna ligger oftast mellan 4-6 kg så det ska bli intressant att se vad hon slutar på för storlek.

Nu vill vi att vintern snart ska vara slut och hoppas på en fin vår 2015 ! 

 


Frö i posten.

Idag kom fröerna med posten:

Fröer-15

Extra intressant ska det bli att odla körsbärstomaten `Golden Bumble Bee´som ser ut att vara riktigt vacker,
Chilipeppar `Hungarian Yellow Wax Hot´ alltid intressant att testa styrkan på sorter som är nya för en,
Röd Solros `Schock-O-Lat´ bara namnet gör mig sugen att prova den och
Scharlakanssalvia `Summer Jewel Pink´ som jag planerar att odla i kruka i kombination med prydnadsgräs.

Men först ut att bli sådd blir denna vackra minipensé: 

 Fröer-15


Fröbeställning.

Nu har vi skickat en fröbeställning till Impecta. Hoppas få fröerna redan på tisdag.
Brukar beställa fröer i mellandagarna eftersom vi vill så penséer redan i januari.


Snö.

Natten till idag har det snöat så att det finns ett tunt täcke på marken. Jag är inte särskilt förtjust i vinterårstiden men måste erkänna att jag saknat snön i år. Det kom även lite snö på julaftonsnatten. Hoppas det får ligga kvar ett tag.


Jul.

 

GOD JUL !

 


Akvariet - Rödmunstetra.

Idag flyttade ett stim med 10 st rödmunstetra in. Denna sort har vi inte haft innan så det ska bli kul.


Årsrapporten.

Idag kom blanketterna för årsrapporteringen av vår genbank för gotlandskanin. Ska försöka ta tag i det under mellandagarna. 

«december 2014»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Kycklingar.
Midsommar.
Gotlandskaniner, ungar - Foto.
Gotlandskaniner, ungar födda.
Glad Påsk!
Det doftar vår.
Gotlandskaniner, ungar - Foto.
Gotlandskaniner, ungar födda.
Paprikaplantor.
Dags för vårblommor.

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012