Kaninhålan

Trädfix.

I dag har det varit sommarvärme, puh vad varmt ! Men vi klagar inte, bättre det än kyla.

Idag har F. fixat lite nytt i trädgården. En bolltuja har flyttats till ny plats för att ge plats åt den nyköpta japanska blodlönnen `Bloodgood´. Vi har länge velat ha en sådan där flikbladig japansk dvärglönn men de är ju inte så jättehärdiga så nu blev det en sådan här. Hoppas att den ska klara sig. F. var iväg och köpte den i veckan och han fick tag på ett jättefint exemplar. Bild kommer så småningom. Han köpte också med några fler ex. av det vita ormögat som vi har planterat i rabatten vid vår "frukostveranda".


Påskliljor.

Våra påskliljor blommar så fint nu:

Påskliljor


Sötare kan ingen vara....

En av våra blandraskycklingar:

Blandraskyckling

Blandraskyckling


Den sista är ute.

Den sista kycklingen klarade sig också ut ur ägget under dagen.

Resultaten blev 14 st blandraskycklingar och 8 st åsbokycklingar.


Kycklingnatt.

Det har varit en natt med lite sömn. Igår kväll började äggen i kläckaren att kläckas och kläcket har hållit på hela natten och tidiga morgonen. Vi ville ringmärka några av kycklingarna eftersom vi inte ska behålla alla själva så det var tvunget att hålla koll så de inte blev ihopblandade. Och de två "extra" åsbokycklingarna ville vi stoppa under hönan med de övriga åsbokycklingarna så att hon skulle ta hand om dom också (Det gick bra.). 
I två av de nitton äggen fanns det inget liv och det såg ju också tveksamt ut i två när vi lyste dom senast. Tre kycklingar klarade inte att ta sig hela väggen ut ur sina ägg. En sista kyckling håller för tillfället på att kämpa för att komma ut. Övriga ligger nu redan duniga och underbart söta under värmetaket. Och vi är trötta men nöjda.


Åsbokycklingar - Foto.

Gammalsvensk dvärghöna med åsbokycklingar:

Gammalsvensk dvärghöna med Åsbokyckling.


Åsbokycklingar.

Ikväll är alla åsboägg under hönan kläckta så nu har vi 6 st söta kycklingar. Superkul att alla klarade att ta sig ut ur äggen. De flesta är gula med två svarta prickar i nacken. Fred-lörd väntar vi oss att få fler, denna gång i äggkläckaren.


Hålslag.

Ikväll har en åsbokyckling lyckats picka ett litet hål i skalet på ägget så imorgon kanske vår ruvhöna har kycklingar. Kul !


Lysta ägg.

Ikväll lyste F. äggen igen.
Alla åsboägg under hönan såg bra ut.
I kläckaren är det nu 21 st ägg kvar varav 2 st "tveksamma".


Lysta ägg och höhämtning.

Igår var F. och hämtade hö och halm till våra gotlandskaniner så nu har de så att de klarar sig ett tag igen.

Under den gångna veckan har F. "lyst äggen". Under hönan såg det ut att finnas liv i alla (6st) ägg. Likaså i de två "extra" åsboäggen i kläckaren. Alla våra egna dvärghönsägg (9st) var obefruktade likaså de två vita eko. matäggen och ett av de beiga. I de tre gröna äggen såg det ut att finnas liv. De övriga får vi helt enkelt vänta och se, det är svårt att se ordentligt genom de bruna äggens skal men tror att det finns liv i en del av dem också. Nu är det 30 ägg kvar i kläckaren.

«april 2014»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Kycklingar.
Midsommar.
Gotlandskaniner, ungar - Foto.
Gotlandskaniner, ungar födda.
Glad Påsk!
Det doftar vår.
Gotlandskaniner, ungar - Foto.
Gotlandskaniner, ungar födda.
Paprikaplantor.
Dags för vårblommor.

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012