Kaninhålan

Kycklingar m.m.

Nu när våren är här så har en av våra hönor bestämt sig för att det är dags att skaffa kycklingar. Hon har blivit "sur". Vi vill också gärna att det ska bli kycklingar då vi vill utöka vår flock men inte så gärna från de dvärghöns vi redan har. Vi tycker att äggen är i minsta laget och bestämde oss för att åsbohönan vore en storleksmässigt bättre höna för oss. Vi hade tur och hittade avelsägg från rasrena åsbohöns på nära håll så sedan i onsdags ligger hönan och ruvar på 6 st åsboägg. Ska bli så spännande att se resultatet. Vi hoppas så klart att alla ägg blir kycklingar och att de till övervägande andel blir hönor.

Vi har dock inte nöjt oss med det utan i fredags laddade vi även kläckaren med stora blandrasägg. De flesta är i olika bruna nyanser varav några är "prickiga" men där finns även några beiga, ett vitt och tre gröna. Två "extra" åsboägg, nio av våra egna dvärghönsägg och två vanliga vita eko. matägg från affären fick fylla upp kläckaren. Vi vill gärna att kläckaren ska vara full när vi "kör" den och den har plats för 42 ägg.

Avelsägg

Fredriks äggkläckare. Fredriks äggkläckare.


Ska bli spännande att se resultatet. Eftersom det är blandraser så kan ju kycklingarna se ut lite hur som helst vilket ju är roligt. Några av äggen är befruktade (förhoppningsvis) av en brahmatupp så av de kan det bli riktigt stora hönor och troligtvis en del fjädrar på ben och tår.

Det har varit soligt och fint i helgen särskilt igår då det var vindstilla och klarare väder. Idag är det mer kyla i luften. Igår satt rödhaken och tittade på när vi åt frukost ute på verandan och idag har vi sett nässelfjäril och sädesärlan har också varit här och "vippat" med sina stjärtfjädrar.

  

 Nässelfjäril

 Minipenséer och pärlhyacinth.


Gotlandskaniner - Ny bolåda.

Idag har F. byggt en ny "bolåda" till våra gotlandskaniner. Ytterliggare några ska byggas framöver. Vi hoppas att ett par av våra gotlandskaniner ska få ungar i april. Sedan är det ju inte alls säkert att honorna väljer att boa i de för "uppgiften" avsedda lådorna, ibland gör de sina ungars bon utanför istället och det brukar fungera alldeles utmärkt.


Vårfint hos hönsen.

Idag har det varit en solig och fin om än mycket blåsig vårdag.

Idag har F. fixat stora vårstädningen av hönshuset. Så fint nu när allt är skurat och torkat.
Nu hoppas vi att hönorna får vårkänslor snart och vill ruva. Skulle vilja köpa avelsägg av åsbohöns el. ev. någon s.k. "lätt" ras och låta våra hönor ruva fram kycklingar.
Köpte gula minipenséer och blå pärlhyacinth igår så nu står första vårkorgen på verandan och piggar upp.
Fuchsior och pelargoner har fått ny jord idag och imorgon ska vi så tomater.

 

Öländsk Dvärgtupp Vår fina tupp !

Krokus Krokus på väg att slå ut.

Minipenséer & pärlhyacinther i korg. Första vårkorgen.

Choklad & Chilimuffins. Helgfika !


Vårväder.

Idag är det riktigt behagligt väder ute.
Nu är det vår åtminstone enligt dygnsmedeltemperaturen och till helgen har meterologerna lovat fint väder. Precis vad vi behöver !


Gotlandskanin - Lovisa.

Idag flyttade gotlandskaninen Lovisa till sitt nya hem.
Hon är en mycket söt och trevlig hona som ska bli
avelshona i en annan genbank. 

Lovisa

Vi önskar Lovisa lycka till i nya hemmet !

«mars 2014»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Kycklingar.
Midsommar.
Gotlandskaniner, ungar - Foto.
Gotlandskaniner, ungar födda.
Glad Påsk!
Det doftar vår.
Gotlandskaniner, ungar - Foto.
Gotlandskaniner, ungar födda.
Paprikaplantor.
Dags för vårblommor.

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012