Kaninhålan

Hejdå 2013 !

Igår vägde vi våra gotlandskaniner. Vikterna ska skrivas in i årsrapporten som ska skickas till Föreningen Gotlandskaninen före den sista januari. Alla kaniner var i gott hull. Det skulle vara bra om några av honorna gick ner i vikt men det verkar vara svårt. Vi passade också på att klippa deras klor.
Planen är förmodligen redan klar gällande vilka avelskombinationer vi tänker göra 2014 men det kan ju bli ändringar. Vi kommer att ta de flesta kullar något senare än vi gjort de senaste åren. Vi har så fina ungdjur kvar från sommaren som vi hoppas kunna sälja framöver. Hanen Svartstarr som vi köpte in i somras gav superfina ungar tillsammans med våra egenuppfödda honor, riktigt lyckade kombinationer. Skulle vilja behålla nån av dessa själva men det får vi se längre fram hur vi gör. De flesta av våra avelsdjur börjar "bli till åren" men vi har tänkt att minska ner besättningen i och med att de gamla faller ifrån av ålder.     

 Svartstarr.Idag är det den sista dagen på år 2013 och jag ser fram emot våren, nu vill jag att vintern ska vara över. Bort med den grå trista vintern och fram med spirande vårgrönska. Sitter och drömmer med en sommarlök/knöl katalog om frodiga dahlior och vackra liljor. De flesta fröer har vi redan beställt och fått. Snart kan vi inte hålla oss från att så de första, det ger lite känsla av att våren är på gång. De första sådderna blir perennen Bockrot samt olika sorters minipenséer.


Nya i akvariet.

Ikväll flyttade det in några nya fiskar i stora akvariet. Sju st. guppy. Fyra hanar och tre honor. Hanarna ser likadana ut alla fyra. De är citrongula och ljusare vitaktiga på främre delen av kroppen med ett svagt rött streck i överkant. Av honorna är två olivgröna med gul/svart stjärtfena och en är ljusgul med gul stjärtfena med en tunn röd kant. Så fina !


2:a advent.

Idag har det snöat så flingorna har virvlat i luften. Nu är det ljust och fint på marken. Våra gotlandskaniner har varit ute i rastgården även idag. Att det snöar bekymrar dem inte, de älskar snön. Många höga glädjeskutt blev det.
Man blir så glad av att se dem ha så kul.

Vår utegran är lite extra fin nu med snö på grenarna:

Utegran -13.

Igår firade vi Fredriks födelsedag lite i efterskott med lussebullar, mjuk pepparkaka och 
en mumsig tårta med hallon och vit choklad:

Tårta.


Stormen över.

Stormen Sven har stormat färdigt. Lite besvikna är vi att det blev så lite snö. Hade varit kul för våra gotlandskaniner med ett rejält lager att busa runt i och gräva snöhålor och gångar som de brukar. De har lovat mer snö imorgon så det får vi hoppas på.
Den vackra hanen Svartstarr som vi köpte i somras fick imorse komma ut i rastgården och känna på den snö vi fick och det var kul att se honom. Vår lille "skithaka", hihi. Han stryker alltid med sin haka så den blir full av smuts.

Svartstarr


Stormen Sven.

Idag kom stormen Sven till våra trakter. Blåser gör det och snöar gör det men värre har vi haft.

Idag kom också årsrapportblanketterna för våra gotlandskaniner till vår e-låda. Vi har dock till den sista januari på oss. (Vilket är gott om tid då vi har för vana att fortlöpande skriva upp vad som händer i vår genbank.) Då ska rapporten vara hos genbanksansvarige och då börjar hans stora uppgift att ta hand om alla data.

«december 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Kycklingar.
Midsommar.
Gotlandskaniner, ungar - Foto.
Gotlandskaniner, ungar födda.
Glad Påsk!
Det doftar vår.
Gotlandskaniner, ungar - Foto.
Gotlandskaniner, ungar födda.
Paprikaplantor.
Dags för vårblommor.

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012