Kaninhålan

Blogg

Blommor på gång.


Nu "knoppas det" i våra egenodlade penséer och första blomman har slagit ut. Även våra chiliplantor har bildat blomknopp och växer så det knakar men där nyper vi bort knopparna, då vi tycker att det är för tidigt för frukt: 

P1140017   Chili.

 


Minipenséer.


Våra minipenséer sådda 20:e januari:

Minipenséer.

 


Käppar i hjulen.

Vi har problem med att hitta foder (hö) till våra gotlandskaniner. Det råder höbrist. De som har hö kvar vill/vågar inte sälja för de behöver den till sina egna djur. Det här sätter käppar i hjulen för aveln. Vi måste ju veta att fodret räcker om vi ska ta kaninungar. Därför måste vi ändra avelsplanerna, det får bli "sommarkullar" i år och kanske kommer vi inte att hinna med att låta alla våra honor få ungar i år. Tråkigt men inget vi kan göra något åt om inte höfrågan löser sig.

  


Gotlandskaniner, nya kombinationer - Foto.

 

gotlandskanin

Gotlandskaninen Ohlala som undrar vad en kamera är för något.

Än dröjer det till årets kullar ska födas. Våren känns långt bort en gråkall dag som idag. Men planera kan man ju alltid. I år blir det en del nya avelskombinationer, det kommer att bli spännande !

 


Gotlandskanin.

 

Gotlandskanin och "sötnos":

gotlandskanin

 


Fröer.

 

Grönsaksfröer.

Paprikafröer. Chilifröer.

Denna vecka har vi kompletterat vårt fröförråd. Bl.a. med grönsaksfröer så som chili, paprika, tomat och gurka. Idag kom de sista fröerna i brevlådan. I slutet av denna månad är det dags att börja så. Först ut är chilipeppar.

Sorter: Gurka `Diva´, Bifftomat `Brandywine´(extra kul att det är en gammal sort från 1885), Tomat `Celano´, Paprika av "Bullhorntyp" `Astor´`Black Knight´`Thor´, Paprika `Marconi Rosso´, Paprika `King of the North´, Chilipeppar Cayenne mix, Chilipeppar `Chocolate Scotch Bonnet´. 


Kampfisken ändrar färg - Foto.

 

 

Kampfisk, marble

 

Vår nya kampfisk har redan ändrat färg och glänser nu mycket vackert i grönmetallic (förut var han mer mörkblå), så snygg !

 


Nyårsafton.

 

Vi önskar er ett Gott Nytt År ! 


Ny akvarieinvånare - Foto.

 

 

Kampfisk, marble.

Idag har det flyttat in en ny snygg kampfisk, lagom till jul.

Har tittat i några veckor på vackra kampfiskar från en uppfödare som visade dem på fb men som vanligt haft svårt att bestämma mig men så fick jag se att några av dem kommit in till en zoobutik i en stad nära oss och då var valet lätt. Fenformen på denna kallas plakat och de är ganska korta jämfört med de vanligaste man hittar i zoohandeln som kallas veiltail (slöjstjärt). Denna har en färg som kan ändras vilket kallas marble så det ska bli spännade att se hur han kommer att se ut framöver.

 


Matar småfåglar - Foton.

 

 

Domherre, Hona.   Domherre, Hane.

 


Snön lyser vit - Foto.

 

Vi brukar sätta upp en utegran till första advent. I år blev det lite senare, kvällen efter andra advent men det visade sig vara precis i rätt tid för nu har det fallit ett lager snö så granen är sagolikt vacker, tyvärr blir fotot inte riktigt rätt i färgerna:


Husrenovering.

Nya tapeter.

Vårt hus från förra sekelskiftet har varit ett ständig renoveringsprojekt ända sedan vi flyttade hit, eller nja vi började faktiskt redan innan vi flyttat in.
Nu har vi bott här i ca 15 år och det var dags att byta tapeter i hallen igen. Denna gång blev det en ganska mörkt blå tapet med växtmönster. 
Trappan ska målas också men en sak i taget...

Tapet: Boråstapeter - Nocturne.


I den här bloggen skrivs det om våra gotlandskaniner, vår trädgård och odlandet däri samt livet i allmänhet.

«februari 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728

Senaste inlägg
Aubergine, paprika, chili.
Gotlandskaniner på dejt.
Aubergine.
Paprika och penséer.
Gotlandskaniner, systrar - Foton.
Chilisåddens framsteg.
Chili.
Gotlandskaniner planer 2019.
Gotlandskaniner, generationer - Foton.
Nyårsafton.

Arkiv
2019
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012